Meer info over lekkere-inspiratie

Lekkere-inspiratie is gegroeid uit een van mijn grootste passies, namelijk voeding.

Ik heb o.a. de opleiding voedings- en dieetkunde gevolgd aan AP-hogeschool Antwerpen. Ik ben ondertussen afgestudeerd als voedingsdeskundige (diëtist) (juni 2018) en ook als ergotherapeut (september 2021). In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met voeding, daarnaast kan je me ook vinden in de moestuin, bij mijn dieren, in de natuur enz. Er zijn namelijk veel dingen die mij interesseren en inspireren. Ik ben een creatieve duizendpoot en houd ervan om te experimenteren in de keuken, nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Daarnaast heb ik ook interesse in (hele) oude voedings-/kookboeken. Ik vind het leuk om recepten, producten, voedingspatronen,… van vroeger te (her)ontdekken.

Zelf heb ik een melkallergie wat ervoor zorgt dat ik veel dingen zelf maak, experimenteer en opzoek ga naar mogelijke alternatieven. Daarom probeer ik in mijn recepten rekening te houden met mensen die allergisch of intolerant zijn. Onderaan mijn recepten staan tips & tricks, hier vind je o.a. variatiemogelijkheden, mogelijke vervangproducten en nog veel meer. Ik ben geen vegetariër of veganist maar een flexitariër (alleseter). Ik ben steeds geprikkeld om nieuwe dingen te ontdekken en ermee aan de slag te gaan.

Volgens mij is het belangrijkste aan (gezonde) voeding dat je voldoende varieert, niet eenzijdig eet en vooral (bewust) geniet van wat je eet. Af en toe een extraatje kan geen kwaad zolang je er niet mee overdrijft. Zorg er voor dat eten een feest is en geen bron van ergernis of schuldgevoelens.

Met deze website wil ik mijn passie met je delen. Daarnaast wil ik je inspireren en informeren over voeding en alles wat er bij komt kijken. Ik wil jullie helpen om van elke dag een (gevarieerd en ‘gezond’) feest te maken, ook voor diegene die niet alles mogen eten. Er is voor iedereen wat wils en elke 2-3 weken is er iets nieuws te ontdekken.

Wat kan je o.a. verwachten van deze website:

  • Kookinspiratie
  • Recepten met vele variatiemogelijkheden, tips & tricks,…
  • Recept – overzichten
  • Allerlei tips & tricks
  • En nog veel meer….

Ik hoop dat ik via deze blog mijn passie voor voeding met jullie kan delen, jullie kan inspireren en informeren….

Je kan de website volgen via e-mail (vul onderaan de website je e-mailadres in) en ontvang een e-mail als er iets nieuws te ontdekken is. Daarnaast kan je de blog ook volgen via Facebook.

Als je nog suggesties, vragen, opmerkingen,… hebt, kan je me bereiken via de contactpagina of via lekkereinspiratie@gmail.com.

Klik hier om verder te gaan naar de blog of klik bovenaan op blog om alle recepten te ontdekken….

Gebruik de zoekfunctie om (specifieke) recepten te zoeken,  Klik hier of klik bovenaan op zoeken…

Veel lees/kookplezier…

Jade Mertens

Logo

Ps. Vertel het verder zodat de website nog meer mensen kan inspireren…

 

Klik hier om de folder te raadplegen.