Daar is de zon, laat de ijsjes maar komen…

De zon schijnt en dan denkt (bijna) iedereen aan ijsjes. Een ijsje af en toe kan geen kwaad maar te veel ijs is niet gezond. Want de meeste ijsjes bevatten (veel) suiker en (verzadigd) vet. Dus geniet ervan met mate. Maar heb je al gehoord van een banana-frisco of nicecream? Dit zijn ijsjes gemaakt op basis van fruit. Ze zijn zeker even lekker en bevatten minder suiker en veel minder vet. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te maken, lekker fris en je kan er eindeloos mee variëren. (Klik onder de foto voor meer informatie en het recept van de banana-frisco’s.)

Banana-frisco's

De banana-frisco is een ijsje op een stokje en gemaakt van banaan. Je kan er aan likken  zoals bij een echte frisco, door te werken met rijpe bananen smaken de frisco’s lekker zoet.  Je kan de banana-frisco extra feestelijk maken door deze te dippen in gesmolten (donkere) chocolade en/of bestrooien met toppings zoals zaden, stukjes noten, disco-bolletjes,…. Ook kinderen zullen smullen van deze frisco’s.

Ingrediënten:

  • rijpe banaan
  • (kleurrijke) stokjes
  • eventueel (donkere) chocolade, zaden, stukjes noten, disco-bolletjes,….

Bereidingswijze:

  • Doe de schil van de banaan. Snijd de banaan in 2 stukken of in 4 stukken voor mini-frisco’s.
  • Steek elk stuk banaan op een stokje en steek in de diepvries voor min. 2à3 uur tot de frisco’s bevroren zijn. (Je kan de frisco’s ongeveer 1 week bewaren in de diepvries.)
  • Haal de frisco’s uit de diepvries. Je kan de frisco zo opeten of afwerken door de te dippen in gesmolten (donkere) chocolade en/of bestrooien met (verschillende) toppings (als je geen chocolade gebruikt, bevochtig eventueel de frisco’s om de toppings beter te laten kleven). Geniet ervan

Nog een voordeel is dat deze banana-frisco’s (natuur) melkvrij, sojavrij, glutenvrij,… zijn.

Meer informatie en het recept van de nicecream kan je ontdekken in een van mijn volgende berichten. Tot binnenkort…

Veel kook/experimenteer/ijsplezier…

☀️☀️☀️🍌🍌🍌🍦🍦🍦

Een reactie op “Daar is de zon, laat de ijsjes maar komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s