IJsblokvormen zijn een echt hebbeding in de keuken

Wie dacht dat ijsblokvormen enkel gebruikt werden voor het maken van ijsblokjes hebben het mis want ze zijn multi-inzetbaar in de keuken. Je kan ze gebruiken om bv. restjes wijn, room, pesto’s,…. in te vriezen. Als je bijvoorbeeld een saus maakt kan je er  blokjes room aan toevoegen. Vries de restjes best in in een afsluitbare ijsblokvorm, als de inhoud bevroren is kan je deze uit de vorm halen en de blokjes in een diepvrieszakje in de diepvries bewaren (schrijf er best op wat er in zit en een datum).

Een andere mogelijkheid is dat je als je tijd hebt een grote portie saus (bv. tomatensaus, groentesaus,..) maakt en deze invriest in ijsblokvormen, zo heb je altijd saus bij de hand (ook als je niet veel tijd hebt). Nog een voordeel hieraan is dat je precies de benodigde hoeveelheid uit de diepvries kan halen.

Je kan best kiezen voor ijsblokvormen met een deksel zodat de inhoud niet kan uitlopen in de diepvries. Zelf gebruik ik de ijsblokvormen van Sistema® (Sistema Klip It™ ijsblokjesvorm). Deze ijsblokvormen zijn afsluitbaar en de blokjes komen er nadien makkelijk uit. Er bestaan verschillende formaten en ze zijn o.a. te koop bij  Mezzanino (Tuincentrum Van Uytsel).

Gebruiken jullie ijsblokvormen nog voor iets anders? Laat het hieronder in een reactie weten en zo help je er misschien ook andere mee verder.

 

Een reactie op “IJsblokvormen zijn een echt hebbeding in de keuken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s