Nieuw plantaardig alternatief voor yoghurt van Alpro

Alpro brengt regelmatig nieuwigheden op de markt. Hun laatste nieuwigheid is plantaardige ‘yoghurt’ zonder (toegevoegde) suiker.

FullSizeRender 138

Dit is o.a. goed voor mensen die moeten/willen letten op hun suikerinname. De natuurvariant is volledig suikervrij, in de originele natuurvariant zit 2,1g suiker per 100g. Die hoeveelheid suiker is ongeveer gelijk aan de hoeveelheid suiker in een gewone (dierlijke) ongesuikerde natuuryoghurt (= melksuiker, +/- 3,7g suiker/ 100g). Je kan de ‘yoghurt’ eventueel zelf wat zoeter maken door er bv. een beetje zoetstof aan toe te voegen.

Alpro natuur ongezoet

Daarnaast heeft Alpro ook 2 soorten plantaardige ‘fruityoghurt’ zonder toegevoegde suiker, met mango of kers. De suiker die aanwezig is in deze ‘yoghurt’ is afkomstig van het fruit zelf (5-6g suiker/100g). De hoeveelheid suiker ligt dus een stuk lager dan in andere plantaardige ‘fruityoghurt’ (+/- 9-10g suiker per 100g). Ik heb de ‘yoghurt’ geproefd en vond deze best lekker. Zeker het proberen waard….

Wat vinden jullie van deze Alpro nieuwigheden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s